Thursday, March 1, 2007

Mărţimă-tii


Of. 1 martie. Prima zi de primavara, in care a inviat Hristos si ciocnim oua. Si dam cadouri dubioase femeilor. Pentru ca o femeie l-a adus pe Hristos pe lume. E logic.

Si ce cadou dubios mai potrivit, decat un spanac in varf de ac, cu un snur rosu si unul alb, reprezentand sangele Mantuitorului, respectiv albul ochilor sai.

Astazi, intr-un sat undeva in aceasta tarisoara, un flacau ajuns la capatul puterilor a casapit o consateanca cu un martisor, in timp ce i-l punea in piept. Se pare ca plavanul a vazut rosu (si alb) in fata ochilor, si a infipt acul martisorului adanc, adanc, pana in plaselele tinerei domnisoare. Nimeni nu a putut interveni pentru ca restul satenilor formasera un cerc in jurul celor doi si se amuzau de mama focului. Cred. Asta e genul de stire pe care as vrea sa o aud azi.

Exista si parti bune. Azi e singura zi cand, ca roman, ti-ar fi fost mai bine moldovean. Pasamite acolo la ei, la nord-est de Mississippi, fetele fac cadouri baietilor. Am aflat asta pe o cale stupida si tipica: inca la munca, o fata a intrat in sala de conferinte in care ma aflam pentru a ne servi cu bomboane, pe mine si pe celalalt flacau prezenti in incapere, ignorandu-le pe fete. Cand a plecat si una dintre colege a remarcat „e moldoveanca”, ghici cine a fost singurul care a ras, zgomotos.

Sau ca atunci cand, poate ati auzit, poate nu, niste insi mai nefericiti, sase la numar, au cazut in Pipera cu o macara, sau macaraua peste ei, rezultatul find 6 oameni mai putin pe pamant. Intamplarea a facut ca accidentul sa se petreaca in imediata vecinatate a locului meu de munca. La auzul forfotei de afara, toate colegele au dat buzna la geam, sa nu piarda cumva vreun eveniment monden notabil. Vreun cal Balan violand-o pe Andreea Balan, de exemplu. Evident ca n-au vazut decat ketchup si ramasite de om strivit. Moment in care eu de colo, in totala ignoranta, le strig „Da ce e ma acolo, se da ceva moca?”. 23 de ochi s-au intors catre mine. Am si o colega cu un singur ochi, si de aia. Si s-au uitat urat. Mai ales ochiul ala care era singur pe toata fata aia. De acolo ala ieseau raze verzi. Veninoase. Speriat, am pus mana pe primul martisor, un cosar, si i l-am infipt in ochean. Si-am incalecat pe o sa, si am tinut mărţiş sa mananc niste mărţipan si am dat pinteni calului Balan. Adevarat a-nviat!

4 comments:

Stefan Alexandru said...

sa-ti iau colega aia pirat pe catarg

smurf said...

cata caterinca.

Unknown said...

mont blanc, ferragamo shoes, babyliss, iphone cases, soccer shoes, louboutin, instyler, lululemon, chi flat iron, timberland boots, mac cosmetics, birkin bag, gucci, hollister, beats by dre, nike air max, nike air max, giuseppe zanotti, converse outlet, longchamp, nfl jerseys, baseball bats, jimmy choo shoes, new balance, wedding dresses, hollister, vans shoes, p90x workout, ghd, hollister, vans, insanity workout, asics running shoes, mcm handbags, abercrombie and fitch, bottega veneta, herve leger, north face outlet, nike roshe, ralph lauren, oakley, ray ban, valentino shoes, celine handbags, north face outlet, reebok shoes, converse, soccer jerseys

Unknown said...

moncler, moncler, supra shoes, juicy couture outlet, swarovski, canada goose outlet, bottes ugg, ugg pas cher, moncler, sac louis vuitton pas cher, canada goose uk, louis vuitton, marc jacobs, louis vuitton, montre pas cher, canada goose, pandora jewelry, doudoune canada goose, barbour, louis vuitton, canada goose, moncler, thomas sabo, karen millen, moncler, juicy couture outlet, links of london, ugg,uggs,uggs canada, moncler outlet, wedding dresses, swarovski crystal, ugg boots uk, ugg,ugg australia,ugg italia, replica watches, canada goose, hollister, pandora charms, pandora charms, pandora jewelry, moncler, coach outlet, canada goose outlet, canada goose, barbour jackets, moncler, louis vuitton