Tuesday, March 6, 2007

pumn in gat


Pumn in gat.
Multi au auzit dar putin stiu. Multi au intalnit forta eliberatoare dar putin pot spune ca au inteles-o. Trebuie deci sa-i edificam pe cei mai putin familiarizati in privinta acestui element definitoriu al subculturii
Pumnul in gat este o actiune, un procedeu semi-violent, o forta a naturii umane daca vreti. Voi descrie foarte precis exact ceea ce inseamna pumnul in gat pentru a nu exista viitoare neintelegeri cu privire la folosirea si punerea in aplicare a acestuia, precum si cu privire la corecta efectuare a procedeului.

In primul rand trebuie facut un pumn, de preferinta cu mana dreapta pentru dreptaci si cu mana stanga pentru stangaci (pentru cei ce nu au folosit sau nu folosesc pumnul in viata lor de zi cu zi, tin sa precizez, si chiar sa subliniez, necesitatea corectitudinii formei pumnului – a nu se gresi mai ales in pozitionarea degetului opozabil, prin pozitionarea acestuia in spatele celorlalte degete) In al doilea rand trebuie efectuata o miscare a bratului, pe un plan orizontal , tinand pumnul pe o traiectorie perpendiculara pe gatul persoanei ce reprezinta tinta finala a pumnului in gat. Punctul de impact nu trebuie uitat fiind deosebit de important. Locul unde este aplicat pumnul in gat este poate cel mai important element al actiunii in sine deoarece prin acest element pumnul in gat se deosbeste de orice alt pumn de natura „comuna”. Locul ideal se afla in partea laterala a gatului, iar pozitionarea pumnului este ideala exact la mijlocul distantei dintre maxilar si umar.

De ce trebuie aplicat pumnul in gat in acel loc? E foarte simplu: daca o persoana primeste o lovitura cu pumnul in partea din fata a gatului unde se afla si asa-zisul „mar al lui adam” (elementul distincitv central al unui domn ce vrea sa para a fi ceea ce nu este... aviz unor indivizi ce tin prea mult la sexul opus si la alcool si la obtinerea acestora in acelasi timp si in cantitati din ce in ce mai mari...), acea persoana se poate sufoca si chiar lesina in urma loviturii primite; daca lovitura este aplicata in ceafa persoanei, exista din nou pericolul unei pierderi a cunostintei sau a unor contuzii si traume ce pot provoca efecte negative ulterioare; un pumn in gat ce isi atinge tinta nu poate provoca altceva decat neplaceri de moment – o repetare a procedeului poate fi necesara, caz in care efectele vor fi de mai lunga durata si de o intensitate mai mare putandu-se compara cu o febra musculara.

Trebuie discutat si asupra utilitatii si a necesitatii pumnului in gat pentru ca aici se va observa importanta acestuia. Pumnul in gat poate parea la o prima lecturare a acestor randuri inca o scorneala a unor minti geniale dar inutile care au mai produs concepte precum sida, lepra sau pop. Traim intr-o societate democratica (sic keke) si fiecare are dreptul la o opinie chiar daca este una gresita si bazata pe o ignoranta totala sau pe incultura si lipsa de bun simt a acelor care si-o creeaza.
Pumnul in gat este foarte important! Este un desteptator social si un semnal de alarma. Spun aceste lucruri deoarece se intervine cu pumnul in gat in momentul in care destinatarul acestuia nu se mai afla in acelasi univers cu ceilalti. Sa nu sariti asupra mea, caci ma pot justifica! Nu vreau sa afirm in nici un caz ca as avea pretentia de a defini universul social „normal” sau „acceptat” de societate sau de subgrupurile in care cu totii ne desfasuram activitatea... nici pe departe!

Tot ceea ce zic este ca tine totusi de bunul simt al fiecaruia sa isi dea seama cand cineva face afirmatii total eronate sau a luat-o pe un drum gresit (ma refer aici la relatii sociale, vicii, anturaje, ideologii sau actiuni de masa). In acest caz pumnul in gat este unealta cu care se poate exercita forta coercitiva a bunului simt din cadrul fiecarui grup de prieteni sau de colegi, sau chiar din cadrul unui grup social mai mare precum o generatie sau elemente ale acesteia. Prin pumnul in gat se trage un semnal de alarma si se atentioneaza in acelasi timp persoana care a luat-o pe drumul gresit ca ar trebui sa se mai gandeasca daca ceea ce face este bine sau nu. Daca refuza acest lucru, solutia este repetarea procedeului pana la momentul aparitiei sentimentului de febra musculara despre care am mai vorbit.
Pentru persoane mai incapatanate acest sentiment va persista si va fi un „constant reminder” ca ceea ce facea nu este bine si nu poate fi acceptat de cei din jurul sau. Trebuie mentionat ca prin acest concept nu se face nici o incalcare a nici unui drept cetatenesc sau a unei libertati reglmetate prin constitutie, deoarece pumnul in gat se poate folosi numai intr-un cadru cu un anumit grad de intimitate si afectivitate, unde o astfel de interventie se bazeaza pe relatii sociale stranse si temeinice. Cam atat pentru prima expunere oficiala a pumnului in gat.

P.S. ar mai trebui adaugat un lucru: se poate folosi pumnul in gat si in situatii in care poate produce un anumit tip de umor, precum cel de situatie sau de caracter. De exemplu: la o adunare de prieteni un pumn in gat poate aduce veselie si amuzament deoarece pot exista persoane care sa detina gaturi predispuse la pumn in gat (prin gat predispus se intelege un gat inalt si zvelt, de o albeata si puritate nemaivazuta) sau persoane care prin anumite gesturi sa ceara un mic si inofensiv pumn in gat. Dar despre asta vom vorbi data viitoare. Au bient tout mes amis!

p.p.s ar mai fi 18 zile......

p.p.p.s. cand cititi aceste randuri lasati deoparte toate prejudecatile, problemele de zi cu zi, stresul sau orice fel de neplaceri. Luati un moment de repaus si ganditi-va maine e o alta zi in care totul poate deja este rezolvat... daca nu merge urlati cat va tine sau dati un pumn in ceva mai moale, sau un pumn in gat celui ce ve provoaca nepleceri cauzatoare de stres... pentru cineva drag

2 comments:

Unknown said...

hollister, lululemon, true religion outlet, lacoste pas cher, burberry outlet online, nike air max, burberry, mulberry, timberland, new balance pas cher, michael kors, replica handbags, nike roshe, ralph lauren uk, coach purses, sac guess, michael kors, nike blazer, vanessa bruno, michael kors outlet, true religion jeans, hermes, abercrombie and fitch, michael kors outlet, nike air max, nike air max, hollister pas cher, hogan, true religion jeans, north face, michael kors, converse pas cher, north face, vans pas cher, ugg boots, ray ban pas cher, michael kors outlet, michael kors outlet, michael kors outlet, coach outlet, ugg boots, nike free run uk, tn pas cher, ray ban uk, true religion jeans, michael kors, oakley pas cher, air force

Unknown said...

moncler, moncler, supra shoes, juicy couture outlet, swarovski, canada goose outlet, bottes ugg, ugg pas cher, moncler, sac louis vuitton pas cher, canada goose uk, louis vuitton, marc jacobs, louis vuitton, montre pas cher, canada goose, pandora jewelry, doudoune canada goose, barbour, louis vuitton, canada goose, moncler, thomas sabo, karen millen, moncler, juicy couture outlet, links of london, ugg,uggs,uggs canada, moncler outlet, wedding dresses, swarovski crystal, ugg boots uk, ugg,ugg australia,ugg italia, replica watches, canada goose, hollister, pandora charms, pandora charms, pandora jewelry, moncler, coach outlet, canada goose outlet, canada goose, barbour jackets, moncler, louis vuitton