Friday, May 18, 2007

Rafinament. Lux. Simplitate



"Imaginaţia este începutul creaţiei." George Bernard Shaw


In curand



Monday, May 14, 2007

Brand cu brand se face painea






In secolul XXI, pentru a avea "lipici", o reclama trebuie ori sa aiba o idee geniala, ori sa transmita un mesaj hilar ori sadic, sau trebuie sa socheze. Si cand zic sa socheze, ma refer sa patrunda prin multitudinea de reclame existente, cu produse similare care se pierd in jungla audio-vizualului, sa razbata printre miile de panouri publicitare, sa-ti acapareze vederea si creierul, sa te faca sa analizezi contextul, mesajul, culorile, ideile. As putea sa incerc sa nu dau nume, dar mi-ar fi prea greu.

Surf Dero - genial. Clasicul si oribilul Dero - de care ne aducem aminte cu totii din anii prosperului comunism, cand spala mama la masina automata romaneasca (parca avea nume de fata), cu ambalajul de carton de proasta calitate si desene ciudate pe cutie (scriu asa fiindca nu mai tin minte desenele :P ) - a renascut. Poze stilizate cu artisti romani din veacul trecut, culori vii, fonturi interesante, mesaje subliminale, toate acestea adunate in editia speciala sau de colectie Surf Dero (a-propos, de ce surf?!). Targetul : pe de-oparte middle age, cu reminiscente din trecutul glorios, pe de-alta parte tineri atrasi de ambalaj mai mult decat de produs, de coperta mai mult decat continut, avizi dupa consum mediatic. Nota 10 ingeniozitate!

Exemplele pot continua, mai ales portofoliul Brandient plus multe alte agentii de branding si strategie, publicitate, you name it. In continuare, va las cu niste idei care au avut impact maxim in randul consumatorilor, cel putin asa cred eu.

Adieu..

Thursday, May 3, 2007

Emo :'-( sau //_o

Pentru cei care nu si-au definit inca stilul, sunt la mijloc, nu stiu in care oala cu sarmale sa-si bage botu, sau pentru cei ce vor o schimbare, eat this !

P.S. die emokidz






via Vois