Thursday, April 26, 2007

Vama Veche - 1 MAImutaresc

Vine. Si e bine. Fiindca de asta avem nevoie. De o plecare, la mare fiind locul ideal pentru eliberare. Eliberare de stres, inhibitii, nervi, munca si incarcare cu nisip, bautura, soare si alte prostii. 1 mai e deja traditie, chiar daca anul acesta se nimereste fix marti, weekendul dinainte e perfect pentru o vizita scurta (dealtfel cea mai placuta). Destinatia : Vama Veche. Da, Vama Veche, pentru ca e cel mai linistitor loc de pe litoralul romanesc, e cel mai sincer, lipsit de priviri intepatoare si sezlonguri impuse (daca vreau sezlong, trebuie pus la dispozitie de hotelul pe a carei plaja te afli, nu sa-mi fie impus contra unui pret - de care nu se pune problema, doar ca idee ma oftic - si in caz contrar, sa se uite lumea la mine ca la ultimul om ca nu stau pe scaunul de plastic, in unele cazuri mai trendoase, din "lemn cu material fin" ce-ti linisteste dosul obosit. Vreau sa stau in cur pe nisip, sa-mi intre pana si-n chiloti, sa beau o bere pe plaja in timp ce aprind un prost, si sa ma doara fix acolo unde stiti voi. Fara griji, fara zahar. Iar astfel de ganduri doar in Vama Veche te trec. Din pacate, in restul statiunilor ma simt ca in Bucuresti. Mai ales in Mamaia.

Unii or sa ma acuze ca merg "la nespalatii aia" ca e mai ieftin, ca nustu ce si nustu cum. Nu este adevarat, absolut toate preturile sunt comparabile intre cele doua statiuni, cazarea la fel (in lipsa hotelurilor de patru si cinci stele/margarete/garofite), lumea difera in schimb. Majoritatea tineri, fie ca sunt rockeri, punkeri, clubberi, junky, retro, trendy-flendy, maimutoi, marmoate, EMO si chiar manelisti. Macar nu sunt treiari si seleuri, gipane si ceceuri care sa marsaluiasca in fita, ca vai doamne ce mi-am luat sau cu cine ma plimb, sa ma vada toti sa-mi faca poze. Nu, si in Vama intalnesti masinile mai sus mentionate, numai ca scopul lor este acela de a se deplasa de la punctul A la punctul B, de a tine bagajele sau sacul de dormit. Am vazut mertane ale caror pasageri isi instalau cortul, masini abia aparute cu muzica rock data la maxim, oameni care stiu sa traiasca si sa se distreze.

Nu spun acuma ca urasc Mamaia. Imi place la nebunie, doar in ideea de a merge acolo la vre-un eveniment de muzica electronica [ ce exprimari am in mine :)) ], la vre-un party sau eu stiu, la gramada, in numar mare. In rest, nu ma linisteste precum Vama, e plina de terase cu manele urland, toti electro-coca umbland nestingheriti cu telefoanele puse pe manelo-mode, ochelari de soare in noapte tarzie pe fruntile haules-baulesilor cu burti gigantice pe care scrie emporio (special scris cu litera mica pentru fake-uri), o lume atat de pestrita in sensul negativ, incat mi se ia si vreau sa plec. Macar in Vama nu ma deranjeaza nimeni, nici macar punkerii aia retarzi de sunt rupti in gura la ora 12 ziua, mancand de pe jos si adunand toate bauturile de pe masa intr-o sticla de 2L, cu care mai apoi sa-si potoleasca setea dupa masa "copioasa". Cheta la colt de strada, tigari cu imprumut, tipe finute cu saluri la gat si sandale, pletosi cu cioc si blungi rupti, emokizi cu care nu-mi intersectez drumul, si astia ai mei. Junky. Cu durere la fiecare pas, tenesi prafuiti si tociti, blugi cazand de pe cur sa se vada chilotii eventual si juma de buca, sparti in gura, rupti in freza, cu side si lepre pe ochi.

Weekendul ce urmeaza se anunta unul bine de tot, cu 2 party-uri la Shire si Suburbia (asta pentru cei interesati), cu aceeasi muzica in Expirat (de 5 ani de zile - incredibil), cu oameni noi si fete cat mai deformate. Abia astept !

Pe saptamana viitoare...

5 comments:

Anonymous said...

nice very nice cum ai scris :) bravo tie, ridic chipia in fatza ta.

Miruna Valcu said...

Vreau si eu la Vamaaaaa :). Imi face placere sa-ti citesc blogul :*

Anonymous said...

Vama e un stil de viata. Nu se reduce in nici un caz la fite sau la lipsa lor.

Unknown said...

mont blanc, ferragamo shoes, babyliss, iphone cases, soccer shoes, louboutin, instyler, lululemon, chi flat iron, timberland boots, mac cosmetics, birkin bag, gucci, hollister, beats by dre, nike air max, nike air max, giuseppe zanotti, converse outlet, longchamp, nfl jerseys, baseball bats, jimmy choo shoes, new balance, wedding dresses, hollister, vans shoes, p90x workout, ghd, hollister, vans, insanity workout, asics running shoes, mcm handbags, abercrombie and fitch, bottega veneta, herve leger, north face outlet, nike roshe, ralph lauren, oakley, ray ban, valentino shoes, celine handbags, north face outlet, reebok shoes, converse, soccer jerseys

Unknown said...

moncler, moncler, supra shoes, juicy couture outlet, swarovski, canada goose outlet, bottes ugg, ugg pas cher, moncler, sac louis vuitton pas cher, canada goose uk, louis vuitton, marc jacobs, louis vuitton, montre pas cher, canada goose, pandora jewelry, doudoune canada goose, barbour, louis vuitton, canada goose, moncler, thomas sabo, karen millen, moncler, juicy couture outlet, links of london, ugg,uggs,uggs canada, moncler outlet, wedding dresses, swarovski crystal, ugg boots uk, ugg,ugg australia,ugg italia, replica watches, canada goose, hollister, pandora charms, pandora charms, pandora jewelry, moncler, coach outlet, canada goose outlet, canada goose, barbour jackets, moncler, louis vuitton